Assita Kanko te gast bij lokale N-VA-fractie: “Vlaanderen heeft nood aan zulke vrouwen”

Op 11 juni 2019

Ruim honderd N-VA-leden en sympathisanten tekenden present in zaal Den Boom in Vremde voor de vijftiende barbecue van de plaatselijke afdeling van de partij. Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) sprak er de aanwezigen toe.

Ieder jaar nodigt N-VA Boechout-Vremde een vrouwelijk kopstuk uit om de traditionele barbecue extra luister te geven. “De vorige jaren waren onder andere Zuhal Demir en Darya Safia hier te gast,” vertellen gemeentelijk fractieleider Sven Snyders (37) en ondervoorzitter Peter Van Hoof (58). “We zijn vandaag enorm fier dat Assita Kanko bereid is om haar bewogen, maar vooral moedig levensverhaal, hier te komen vertellen.”

De Brusselse politica uit Burkina Faso werd als jong meisje besneden. In het boek Omdat je een meisje bent doet ze haar verhaal. “Een verhaal over alle partijgrenzen heen,” vinden Nicole Bisscheroux (51) en haar man Filip Potteau (56) uit Boechout. “Wij hebben geen partijkaart maar zijn gefascineerd door deze bijzondere vrouw. Ook haar betoog voor inclusief nationalisme boeit ons.” Wanneer Kanko haar verhaal brengt, hangt de zaal aan haar lippen. “Vlaanderen heeft nood aan meer van zulke vrouwen,” klinkt het. Sinds haar overstap van de MR naar de N-VA is Kanko ook een bekende dame in Vlaanderen. “Een wereld gaat voor me open,” glimlacht ze. “Gisteren was ik voor de eerste keer op de wei van Werchter voor het concert van Fleetwood Mac. Vandaag ben ik voor het eerst in Boechout en Vremde. Overal zijn de mensen even enthousiast en vriendelijk.”

(Bron: GVA - pvdy)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is