Bijna 900.000 euro extra investeringsbudget voor Boechout dankzij nieuw Vlaams regeerakkoord

Op 4 oktober 2019

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Boechout betekent dat concreet een bedrag van 851.299 euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. Dat vernam lokaal N-VA voorzitter Thomas Van Herbruggen de N-VA-ministers uit de Regering van Minister-President Jan Jambon.

Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk kunnen blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse Regering komt hen in deze legislatuur tegemoet met 1,33 miljard aan extra middelen. 

Ieder jaar duikt het huidige gemeentebestuur steeds dieper in de rode cijfers. Dit geld is een opsteker voor onze gemeente, die momenteel in een moeilijke financiële situatie zit. Deze bijkomende middelen geven ademruimte om de financiële situatie terug op orde te krijgen en om alsnog investeringen te kunnen blijven doen”, verduidelijkt afdelingsvoorzitter Thomas Van Herbruggen.

Dit geld moet de Boechoutenaar ten goede komen. Met N-VA Boechout-Vremde willen we dat de gemeente met de bijkomende Vlaamse financiering bij voorkeur investeert in fietspaden en de heraanleg van lokale wegen in slechte staat.” Aldus Van Herbruggen.

Voor de gemeente Boechout gaat het in deze legislatuur (2019-2024) in totaal over 50.438 euro voor de responsabiliseringsbijdrage en respectievelijk 800.861 euro voor de open ruimte.

De bijkomende financiering gebeurt bovenop die vanuit het gemeentefonds, dat ook deze regeerperiode de groeivoet van 3,5 procent zal blijven behouden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is